Jalat kesäkuntoon

26.03.2017

Heippa ja mukavaa sunnuntaipäivää:)

Heräsin tänä aamuna onnellisena siitä, että koiranpentuni nukkui tunnin kauemmin kuin normaalisti kunnes muistin, että taas on siirrytty kesäaikaan. No onnellinen hetki se oli siitäkin huolimatta;) Näin aamulenkillä myös kevään ensimmäisen sinivuokon ja se sai taas toivorikkaan fiiliksen kevään varmasta tulosta.

sinivuokko

Tällä viikolla Stella täytti 3 vuotta ja neljäs kesä on edessämme. Olemme siis uhmaiässä. Usein sanotaan, että kolme ensimmäistä vuotta ovat vaikeimmat uudella yrityksellä, joten saas nähdä miltä tulevat vuodet näyttävät. Olen äärimmäisen onnellinen, että nyt kevään aikana on tullut paljon uusia asiakkaita ja vanhatkin ovat säilyneet, joten odotan innolla tulevia vuosia. Synttäripäivät olivat tasaista hulinaa koko päivän ja haluankin kiittää kaikkia siihen osallistuneita. Sain herkutella lahjaksi saamillani laatusuklailla vielä perjantai-iltanakin <3 Ensi vuonna uusiksi.

Nettisivujen päivittäminen ollaan saatu ihan loppuvaiheeseen ja ensi viikolla toivottavasti olemme saaneet työn päätökseen. Nyt etusivuilla näkyy facebookin seinä eli vaikka et olisi facebookissa mukana niin saat uusimmat uutiset ja tarjoukset näkymään sieltä. Blogi on saanut oman välilehden ja on näin helpommin löydettävissä. Olemme koittaneet tehdä sinne toivomianne muutoksia ja parantaa sivujen käyttöä ja tiedonsaantia. Käyttökokemuksia otamme edelleen vastaan:)

Asiakasilta

Nyt kevään tullessa on taas tullut pyyntöjä asiakasilloista eri kerhoilta ja järjestöiltä. Onkin mukavaa, että kiinnostusta on riittänyt näin paljon. Olenkin miettinyt, että jos jossain kohtaa kokeilisimme aloittaa asiakasillat myös omille asiakkaillemme täältä meidän aloitteestamme. Mahtaisiko teillä olla niihin kiinnostusta? Ja millaista ohjelmaa haluaisitte? Voitte lähettää ehdotuksia sähköpostilla, facebookin kautta taikka vain kertoa ajatuksia, kun poikeatte liikkeessämme:) Ja jos teillä on kiinnostusta ystävä- tai työporukan kanssa tulla viettämään iltaa asiakasillan parissa niin kyselkää ihmeessä vapaita aikoja. Yleensä illan kulku on mennyt alkuun pienellä tarjoiluilla ja minun yksin puhellessa ja asiakkaiden kysymyksiin vasta

illessa ja ja lopuksi shoppaillessa:)

Asiakasillan tarjoiluja MBakerylta

Jalat kesäksi kuntoon

Lupasin viime blogissa laitella teille hiukan vinkkejä kesäjalkojen saavuttamiseksi. Päätimme uuden työntekijämme Tanjan kanssa laittaa teille haasteen hoitaa jalkanne kesäkuntoon. Huomasimme näet, että omat kantapäämme olivat talven jäljiltä aivan järkyttävässä kunnossa vaikka kumpikin ammattimme puolesta tiedämme tasan tarkkaan miten jalkoja pitäisi hoitaa. Tanja on pohjakoulutukseltaan kosmetologi ja sitä kautta tutustunut jalkojenhoidon maailmaan. Laitamme Tanjasta ensi viikon aikana pienen esittelyn, jotta saatte hieman tutustua häneen jo etukäteen:) Valitettavasti joudun luopumaan Kristasta ensi viikolla hänen jatkaessaan uraansa omalla alallaan matkailun parissa. Voi olla, että muutama kyynel vielä vierähtää. Olen kuitenkin onnellinen hänen puolestaan saadessaan oman alan töitä. Se ei ole nykyään ihan itsestään selvyys. Onneksi Anne jatkaa vielä kesään asti ja Tanjasta koulimme rautaisen ammattilaisen auttamaan teitä:) 

Ja sitten niiden vinkkien pariin:) 

Haluan ihan ensimmäiseksi sanoa, että nämä kaikki vinkit eivät ole  mitään yleisiä ohjeita vaan ihan 20- vuotisen jalkojenhoitaja urani aikana hyväksi koettuja juttuja eli kyseenalaistaa saa, jos vinkit tuntuvat hulluilta;) Jos jaloissa on isoja ongelmia ja känsiä ja kovettumia suosittelen hakeutumaan ammattilaisen hoitoon. Nämä hoito-ohjeet sopivat kotiin ja jalkojenkunnon ylläpitävää hoitoa.

Lähdetäänpä nyt ihan ensimmäiseksi liikkeelle niistä kantapäistä. Jos kantapäät ovat yhtään kuivat ja halkeilevat niin aloitan oman kotihoitoni kevyesti raspaamalla jalat hiekkapaperiraspilla ja kuivana. Siis ihan ilman mitään kylpyjä eikä pesuja ja todellakin kevyesi hankaamalla. Liiallisella hankaamisella iho vaurioituu ja pitkällä aikavälillä aiheuttaa vain enemmän kovettumia ja halkeilua. Siispä unohda kaikki höylät ja metalliraspit. Jos kovettumaa on niin paljon, ettei se lähde kevyesti raspaamalla niin sitten vain alkuun jalkojenhoitoon ja sitten kotihoidossa ylläpidetään ammattilaisen tekemää työtä. Ihosta irtoaa kuivana raspaamisessa kuivaa pintaa pois ja tunnet paljon paremmin, milloin iho alkaa herkistyä. Silloin vimeistään on aika lopettaa. Jos sinulla on känsiä taikka isoja kovettumia niin nekin voi kevyesti viilata. Apteekista saa salisyylivoidetta, jota käyttämällä  täsmävoiteena kovettumakohtiin kovettumat ajan kanssa pienenevät. Huomioithan, että jos kärsit jostain perussairaudesta, kuten diabeteksestä älä käytä raspia äläkä salisyylipohjaisia voiteita. Kovettumiin ja känsiin on myös aina jokin syy esim jalan asentovirhe taikka kenkien aiheuttama hankaus eli parhaan hoitotuloksen saat hoitamalla aiheuttajan syyn pois. 

Tämän jälkeen vasta ota jalkakylpy tai itse henkilökohtaisesti käyn vain normaalisti suihkussa, jalat pehmenevät ihan tarpeeksi jo siinäkin ajassa. Kuorintavoiteella saa ihon pinnasta kuolleen kuivan solukon pois. Älä kuitenkaan kuori varpaidenvälejä, mutta esimerkiksi kynnen reunatkin tulevat ihanan pehmeiksi kuorintavoiteella. Tämän jälkeen, kun kynnet ovat tarpeeksi pehmenneet leikkaan kynnet lyhyiksi. Kynnet leikataan varpaanpään muotoa mukaillen. Huolehdithan siitä, ettet leikkaa kynnen kulmia pois. Ne suojaavat herkkää kynnenpäätä ja olet äkkiä kierteessä, jossa kynnet kasvavat sisäänpäin. Jos näin on päässyt jo käymään saat apua asiantuntevalta jalkojenhoitajalta. Jos kynsi on sattunut lähtemään irti tai sattumoisin olet leikannut sen liian lyhyeksi niin rasvaamalla kynnen reunoja ja hieromalla ihoa päivittäin venyttäen sitä pois päin kynnen reunasta saat ohjattua kynttä kasvamaa oikeaan suuntaan. Tämä on ollut toimiva kikka monilla asiakkailla.

Kun kynnet on leikattu niin moni murehtii kynsinauhoista eikä se kivan oloista olekaan jos ne oikein kurjasti kasvavat ja ovat kuivia ja repaleisia kynnen päällä. Kun iho on tarpeeksi pehmeä kynsinauhat saa varovasti työnnettyä appelsiinipuutikulla alaspäin. Huomioi, että se tehdään hellästi, koska kynsinauhat ovat herkkiä vaurioitumaan ja lisäämään tulehduksen riskiä. Myös liian raju jatkuvat käsittely saavat ne vain villintymään ja kierre on valmis. Itse en uskaltaisi niitä saksilla leikata, kuten jotkut tekevät. Henkilökohtaisesti työnnän kynsinauhoja vain sormen kynnellä alas päin. Tämän kaiken jälkeen viilaa vielä kynnet kevyesti, ettei jää teräviä reunoja. Viilalla voi kevyesi ottaa myös kynnen päältä, jos kynsi on hivenen paksuuntunut. Isot paksuuntumat saa hoidettua käymällä säännöllisesti jalkojenhoidossa. Tämän kaiken päälle pese jalat oikein hyvin varpaidenvälejä myöten. Tarkista niiden kunto ja jos huomaat hautumia hoida ne käyttämällä lampaanvillaa. Lampaanvilla kieputetaan hautuneisiin varpasiin ja vaihdetaan päivittäin. Nopea kikka saada rikkinäiset varpaanvälit kuntoon. Hoitolassa työskennellessäni käytimme herkkä ihoisille asiakkaille villaa jopa känsien hoidossa. Villa suojaa ihoa hankautumiselta ja sen rasvaisuus hoitaa ihoa hellästi.

Kesällä monet tykkäävät käyttää lakkaa varpaan kynsissä, varsinkin sandaalien aikaan. Ikäviä yllätyksiä tuli usein nähtyä, kun syksyn tullessa otettiin lakkoja asiakkailta pois ja lakan alta paljastui milloin mitäkin. Suosittelen käyttämään aluslakkaa, etteivät kynnet värjäänny. Kun teet lakan päivityksen niin suosittelen ottamaan vanhan lakan ensin pois, jotta näet kynsien kunnon. On paljon ikävämpää, jos esim kynsisieni on päässyt villiintymään pitkälle kuin se, että näkisit sen jo alkuvaiheessa ja saat hoidettua sen helpommin pois. Se on isompi homma ottaa lakka aina pois kuin laittaa vain päälle uutta, mutta kokemuksesta tiedän, että se kannattaa tehdä vaivannäöstään huolimatta. Laadukkaalla lakalla saat kynnet pysymään kauemmin kauniina ja hoitovälit pidennettyä. Lopuksi lakan kuivuttua laitetaan jalkoihin hyvää voidetta ja rasvataan ne kunnolla. Taaskin jätetään ne varpaanvälit rauhaan, ettei hautumia synny. Hyvällä voiteella ja päivittäisellä rasvaamisella saat ihmeitä aikaan kesään mennessä:) Ihon toipuminen vie muutaman viikon eli ihmeitä ei ihan lyhyessä ajassa tapahdu. Pieni vinkki vielä niille, jotka kärsivät kantapäiden halkeilusta. Kunnon paksu rasvakerros kantoihin ja päälle elmukelmua ja yöksi sukat jalkaan niin rasva vaikuttaa todella tehokkaasti. Tämän voi toistaa niin monta kertaa kuin koet tarpeelliseksi. Jos koet jalkojen rasvaamisen hankalaksi iltaisin ja koet rasvan sotkevaksi niin suosittelen kokeilemaan Allpresanin vaahtovoiteita. Vaahto imeytyy ihoon hyvin ja voit kävellä paljain jaloin vaikka samantien jälkiä jättämättä:)

Täten siis lupaamme, että jalkamme ovat toukokuun lopussa kesäkunnossa ja haastamme teidät mukaan samaan haasteeseen itsenne parhaaksi. Jalkojen hyvinvointi heijastuu koko kehon hyvään oloon:)

Ensi viikolla matkaan keskiviikosta lähtien Berliiniin Pedagin tehtaille vierailulle ja kertoilen siitä ensi kerralla tarkemmin ja Pedagin tuotteista yleensäkin. On ilo myydä niin laadukkaita tuotteita.

Ensi viikolla alkaa jo huhtikuu ja sandaalejakin alkaa saapumaan vähitellen. Vielä kesään on hiukan matkaa, mutta viime vuonna jo toukokuussa alkoivat helteet eikä toukokuuhun ole enää kauheasti aikaa. Juhlakausi siis on myös lähestymässä ja kenkien ja leninkien etsiminen lähestyy. Siitä aiheesta tarkemmin myös ensi kerralla. 

Lopuksi vielä kuva asiakkaan tossuista, jotka tuunattiin kenkäkoruilla uuteen ilmeeseen <3

Nauttikaamme tulevasta lämmöstä, jota ensi viikkoon jo luvattiin:)

Tiia