Heikkoa jäätä ja hyvinvointia

26.02.2017

Heikkoa jäätä

Sinne humpasahdin ennen kuin ehdin "Hep!" sanoa. Meinaan heikkoihin jäihin. Minä, joka rakastan jäällä kävelyä ja olen mielestäni aina varovainen ja varoittelen lastani heikoista jäistä. Lapsellisesti olen uskotellut, ettei sinne jäihin nyt ainakaan sukset jalassa tipu, kun painopiste on niin isolla alalla. Näin kuitenkin kävi. Lauantaina oli ihana auringonpaiste ja päätin lähteä rakkaan hiihtoharrastukseni pariin. Inhoan mäkiä, joten usein suuntaan tasaiselle maalla tai jäälle. Viihdyn merellä niin talvella kuin kesälläkin:) Hiihtäjiä oli yllättävän paljon liikkeellä ja ajattelin, että uskallan sinne mennä sitten minäkin. Seurasin yhden rouvan menoa ja menin samaa reittiä perässä. Sillä seurauksella että jää petti altani ja vajosin mereen, onneksi vain polvia myöden. Ensimmäinen ajatus näin suomalaisittain oli hämmästys ja nolostus:D  Ei sillä nyt niin suurta merkitystä ollut, että vajosin vaan se, että se oli noloa.. Huh, mikä ajattelutapa:D Siellä sitten kökötin sukset merenpohjassa enkä pois päässyt. Hihat vain ylös, kädet veteen ja siteet auki ja sukset kädessä pois vedestä. Nyt ymmärrän mistä puhutaan, kun aina kerrotaan ettei sieltä oikeasti pääse helpolla pois. Sitä mukaa, kun yrität pois vedestä jään päälle sitä mukaa se murtuu ja tipahdat uudestaan veteen. Eikä kukaan voi edes auttamaan tulla, kun jää murtuu alta. Lopulta kuitenkin pääsin pois ja suomalaisella sisulla sukset jalkaan ja jatkamaan hiihtolenkkiä. On tuosta avantouimisesta näköjään sen verran apua, ettei kylmyys vienyt minua paniikkiin eikä oikeastaan tuntunut missään;)  Päätin nyt ensi talveksi hankkia jäänaskalit, ihan vaan henkeni pelastamisen varalta. Tältä talvelta minun jäälle menot ovat nyt loppu ja pysyttelen turvaallisesti kuivalla maalla.

Messuilta ideioita

Saimaalla käydessäni Kenkäviikoilla eli messuilla oli aivan ihanaa mennä lumisiin maisemiin. Siinä pääsee fiiliksiin osteassa ensi talven kenkiä. Ja mikä ihana asia, sieltä löytyi punaisia talvikenkiä ja värejä! Mikä iloinen yllätys!:) Käymissäni myynninkoulutuksissa on aina puhuttu kuinka tärkeää nykypäivän kaupanteossa on kokemusten luominen asiakkaille. Olen pääni puhki miettinyt millaisia kokemuksia ja osallistuvaa kauppaa kenkäkaupassa voisi tehdä. Ei ole ihan helppoa, kun emme voi tuotteitamme maistattaa, ei voida tuoksuttaa eikä niitä voi ihollekaan voiteenomaisesti levittää. Nyt ilokseni sain niitä ideoita tuolta Saimaan messuilta eli ensi talvena pääsette itse kokeilemaan kenkien ominaisuuksia. Niistä en vielä kerro sen tarkemmin vaan saatte odottaa ensi talveen;) Sain myös valikoimiimme yhden erinomaisen uuden liukkaankelin kengän, joissa ei tarvita nastoja. Nastojen puolestapuhujana pysyn edelleen, mutta nämä kengät todellakin toimivat sillä sain itse testata niitä liukaalla jäällä. Uskomaton pito! Näillä voi mennä turvallisesti kauppoihin sisälle ja ajaa huolettomasti autoa. Niitä jäämme nyt odottelemaan ensi talveen. Päätin myös aiemmin, ettei meille tule enää yhtään uutta kenkämerkkiä vaan muokkaamme valikoimaamme helpommin lähestyttäväksi sekä ostettavaksi . Löysin kuitenkin Klavenessin- kengät ja ihastuin täysin niiden tuntumaan jaloissa. Eli niitäkin sitten syksyllä kokeilemaan kuinka askel voi tuntua hyvältä. On mukavaa, kun on jotakin uutta odotettavaa syksyyn:)

Messutunnelmaa

Cinnamonilta kevättä

Nyt vihdoinkin,kun saimme talven ja lumen tänne Turkuunkin niin paljon odotetut kevätkengät alkoivat tulemaan rytinällä. Hivenen ristiriitainen tunnelma näin kauppiaan näkökulmasta. Silloin, kun oli keväistä kevätkenkiä ei ollut ja ja nyt kun niitä tuli niin tuli myöskin lumi. Haasteellista, mutta onneksi se kevät on joka vuosi tullut ennemmin tai myöhemmin.

Cinnamonin kevätmallistoa. Meiltä löytyvät rosa, valkoinen ja sininen sekä musta, 129€

Cinnamonilta tuli nyt uudet keväiset värit ja tietenkin roosaa. Onneksi olemme saaneet myös paljon tykättyä pinkkiä ja punaista. Espanjalaisissa Cinnamoneissa lesti on ihanan leveä ja pohja todella tukeva. Sisällä on pehmeät irtopohjalliset, joten niihin saa omatkin yksilölliset tukipohjalliset. Nämä täysnahkaiset kengät ovat olleet monen pelastus ja vieläpä hauskan näköisetkin.Sain aikoinaan ihanan sähköpostin asiakkaalta, joka oli Cinnamonit ostanut. Hän oli niin kiitollinen jalkakipujen häviämisestä ja siitä, että sai itselleen hauskan näköiset kengät eikä tarvinnut nuoren ihmisen ostaa "mummokenkiä". Cinnamon leikittelee usein väreillä nauhojen ja pohjien kanssa. Voihan kenkänkin olla iloista mieltä tuova iloisella ilmeellään:)

Cinnamonilta värien leikkiä oranssilla pohjalla, saapumassa myymälään :)

 Kesäistä kenkää ja pinkkiä ja navya Cinnamonilta 119€

Hyvinvointipäivät Stellassa

Ihmettelette varmaan miksi olen taas ollut niin paljon poissa vaikka lupailin liikkeessä olla enemmän nyt koulun loputtua. Olen kierrellyt nyt alkuvuoden messuilla ja pitämässä luentoja. On aina hauskaa nähdä erilaisia kerhoja ja mieltäni on lämmittänyt se yhteisöllisyys, joka näistä kerhoista välittyy. Kenenkään ei tarvitse olla siellä yksin. On yhteislaulua ja kahvittelua ja esitelmien pitäjiä ja erilaisia aiheita, on teatterimatkoja ja yms. Viimeissä paikassa mieltäni lämmitti erityisesti, että siellä oli paljon  myös miehiä ja soitto raikasi laulun lomassa. Yleensä kerhot ovat naisvoittoisia eikä soittovehkeitä edes ole monessakaan kerhopaikassa,mutta oli Ilmarisissa kiva nähdä tällainenkin kerho. Ensi viikolla menen kertomaan urapolustani. Enpä olisi ikinä uskonut, että minä, joka jännitän ihmisille puhumista ja olen kokenut itseni huonoksi esiintyjäksi, olen nyt toivottu puhuja ja esiintyjä:)

Ensi viikolla vietämme Stellassa ensimmäistä kertaa jalkojen Hyvinvointipäiviä 3-4.3. Teen itse peilipöydällä halukkaille pikaisia jalkojen analyysejä sekä autan valitsemaan pohjallisia mahdollisiin lievempiin virheasentoihin sekä ohjaan tarvittaessa fysioterapeutille. Vieraanamme on Sirpa Roos Kinttupisteestä esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Hän tekee myös tukisukkien mittaamista sekä valitsee oikeanlaiset sukat juuri sinun jalkoihisi. Annamme kummatkin jalkojenhoidon ammatilaiset, minä ja Sirpa, vinkkejä jalkojenhoidosta sekä pyrimme auttamaan jaloissa esiintyvien ongelmien kanssa. Autamme tietenkin edelleen valitsemaan hyviä jalkineita sekä pohjallisia niihin. Sirpa antaa myös jalkojenhoitoaikoja hoitolaansa Kinttupisteeseen Humalistonkaudulle. www.kinttupiste.fi 

Tervetuloa tutustumaan ja hakemaa hyvinvointia jaloillesi:) 

Blogin kirjoittaminen on nyt pakko jättää joka toinen sunnuntai ilmestyväksi sillä kiire vie mennessään tämänkin kauppiaan. Valitettavasti meille Stellaan tulee henkilöstöön muutoksia ja joudun luopumaan ihanasta Kristasta hänen jatkaessaan uraansa eteenpäin. Sain kuitenkin ihanan reippaan Tanjan meidän timiimme ja vielä maaliskuun ajan meillä on koko poppooo koossa:) Tanja myy nykyisessä työpaikassakin kenkiä, mutta hänkin joutuu Tiian kovaan prässiin ja koulutkseen pitääksemme Stellan tason kovana ja osaavana;) Tanjasta kerromme ensi blogissa lisää:)

Muistaakaahan tulla hakemaan hyvinvointia jaloillenne ja mikä sen ihanampaa kuin kävellä kivuttomilla jaloilla:)

Tiia