Kauppiaan päiväkirja

08.01.2017

Uusi vuosi ja uudet tuulet...

Iso muutos on Stellan blogin kirjoittajan vaihtuminen. Varsinkin iso muutos minulle:)

Olemme saaneet seurata Kristan touhuja tämän ensimmäisen vuoden ajan ja nyt aika päivittää kauppiaan päiväkirjaa eli allekirjoittaneen, Tiian ajatuksia.

Minun maailmaani saatte tutustua näiden kirjoitusten myötä.

Tässä siis istun taas uuden haasteen edessä kirjoittamassa blogia elämäni ensimmäistä kertaa. Jännittää, hikoiluttaa ja mietityttää, mitä teile kirjoittelisin, ehkäpä keksin jotain:)

Tässä istun ihanan teemukin ja iselleni salliman keksin kera peittoon kääriytyneenä viettämässä työpäivääni kotioloissa.

                     Asiakkaalta saamia ihania teelaatuja. Nyt vuorossa vaahtokarkkiunelma <3

Niin kuin monet jo olettekin pitkin vuotta kyselleet perääni ja ihmetelleet poissaolojani niin opiskelussa ja jatkuvasti kasvavissa toimistotöissä niiden syy. Hommat ovat vieneet aikaa todella paljon ja pieniä lepohetkiäkin olen tarvinnut kaiken hulinan keskellä.

Suoritin Helsingissä Design Schoolissa visualistin tutkinnon, jotta saan uusia ideoita ja ajatuksia liikettäni varten. Olipahan kova urakka, mutta nyt se on tehty ja olen valmis uuteen taistoon. Olemme koulutuksessa opiskelleet mm myymäläsuunnittelua, pohjapiirustusten tekemistä, perspektiivipiirtämistä, valaistusta, somistusta, konseptoimista, markkinointia, valokuvausta ja ihan kaikkea näiden välistä ja vierestä. On saanut kunnia olla niin taidokkaiden opettajien käsissä ja toivonkin kauppiaana myös teidän asiakkaiden pääsevän nauttimaan ja hyötymään uusista taidoistani.

       Tämän todistuksen eteen on tehty valtavia määriä työtunteja, mutta nyt se on siinä:)

Krista ja Anne olivatkin hieman kauhuissaan joka kerta, kun tulin takaisin töihin koulutuksen jälkeen. Milloin siirtyi hyllyt, milloin jo otettujen valokuvien värisävyjä piti muuttaa ja mitä kaikkea milloinkin taas keksin uudistettavaa. Kiltisti ihanaiset ovat toteuttaneet toiveitani ja kokeilujani vaikkakin Krista joskus kyseenalaisti projektieni ajankohdan "Nyt heti eikä myöhemmin!" Tästä johtuen asiakkaat ovat saaneet joskus asioida milloin minkäkinlaisen miinakentän keskellä ja Krista katsoikin välillä minua sillälailla merkitsevästi "Kannatiko?". 

Olen kuitenkin onneksi saanut asiakkailta hyvää palautetta myymälään tekemistäni muutoksista, kunhan vain saisin joskus kaiken suunnittelemani valmiiksi:) Nyt suurimpana haaveena on saada Stellan ilmettä hiukan raikastettua ja uudistettua. Sitä siis jäämme mielenkiinnolla odottamaan ja kuuntelemaan sitä iän ikuista lausetta "Kunhan vain ehdin".

Mutta nyt on koulu ohi ja kiitos siitä , että selvisin rankasta vuodesta koulun ja työn yhdistämisestä kuuluu työntekijöilleni Stellan vetovastuusta, ystävilleni henkisestä tuesta sekä äidilleni pojan ja koirien hoidosta. Kiitos <3

Voin heti sanoa teille, että jos mieleeni tulee mennä tänä vuonna kouluun tai edes kuulette sen ajatuksen suustani niin torpatkaa tällaiset ajatukset nyt hetkeksi heti alkuunsa, kiitos:) Kauhukseni kuulin jo eilen sen kielletyn lauseen suustani, mutta onneksi tajusin sen itse samalla jo heti, kun olin asian huuliltani livauttanut. Eli yhteispäätöksellä pidetään nyt minut Stellassa myymässä teille kenkiä ja auttamaan mahdollisissa jalkaongelmissanne:)

Kauppiaan arkea...

Kauppiaan arkeen kuuluvat myös kaikenlaiset kirjalliset sekä aikaavievät talouteen ja rahaan liittyvät työt. Ne jäivätkin koulun ohella välillä retuperälle, mutta nyt lupaan tässä julkisesti parantaa tapani. Onneksi tässä työssä ei sentään tarvitse tehdä asiakastilastoja valtion millekään virastolle niin kuin entisessä jalkojenhoitajan työssäni.

Vuodenvaihde merkitsee myymälän ale-kiireiden ohella tilipäätöksen tekoa, inventaariota, myyntitilastojen yhteenvetoa. On kopioimista, laskujen tekemistä, lajittelua eli täyttä työtä täällä kotitoimistossa siis paperia, paperia ja vielä kerran paperia. Nyt olisi vielä edessä etsiä työntekijöilleni uusi työterveyshuolto. Ajatuskin sen urakan aloittamisesta ja kilpailuttamisesta turhauttaa. Se on sama kuin vertailisi talopakettien sisältöyhteenvetoja, mitä mihinkin kuuluu ja mikä maksaa mitäkin, mikä on lainvoimaista ja mikä ei. Mikä olisi turkulaista tai edes suomalaista perua oleva yritys, mistä saa hyvää palvelua jne.. lista on loputon:) Eli otan vinkkejä vastaan.

 Mutta vaikka tämä minustakin jopa tuntuu ja kuulostaa hassulta , olen alkanut jopa pitämään näistä toimistohommista kunhan sille löytyy vain oma aikansa. Pieni sisäinen sihteerikköni on löytynyt:)

                                       Yksi pino monista hoidettavista asioista.

Kaikesta tuosta, kun olen selvinnyt alan laatimaan ensi vuoden budjettia ja suunnittelemaan sisäänostoja. Helmikuussa kiertelen messuja ja selvittelen, mitä ovat ensi vuoden trendit ja mitä juuri te haluaisitte ostaa ensi talvena. Huh, juurihan se talvi vasta tuli tänne pari päivää sitten ja selvittäisiin nyt ensin tästäkin:) Kaiken tämän keskellä saamme myymälään viikottain lisää niitä odotettuja ihania kevään uutuuksia, jotka odottavat tarkastamista, hinnoittelua ja esillepanoa.  Ihanaa saada taas värejä ja pastelleja talven mustan tilalle! Siinä mielikin piristyy paketteja purkaessa. Me aina naurammekin laatikoita avatessa, että ihan kuin olisi joka päivä joulu:)

Eli touhua riittää normaalin myymälätyön ohessa:)

Pyrin kaiken tämän keskellä pitämään edelleen keskiviikot ja jotkut lauantait vapaina näiden edellä mainittujen töiden ja oman hyvinvoinnin takia. Uskoisin myös kirjanpitäjäni olevan tyytyväisempi ja saavan vähemmän harmaita hiuksia minun tehdessäni paperityöt touhukkaammin.

Eli uusin tuulin vuoteen 2017 ja toivon edelleen mukavia yhteisiä hetkiä ja kiitän kuluneesta vuodesta myös teitä ihania asiakkaita. Kiitos kärsivällisyydetsä myös teille, jotka ovat sinnikkäästi käyneet kyselemässä useamman kerran perääni ja jaksaneet odottaa paluutani.

Olen palannut taas:)

Tiia