Kevättä ja kenkätrendejä:)

05.02.2017

Kevät<3

Aamulenkillä koirien kanssa kävellessä olen nauttinut metsän ja luonnon hiljaisuudesta. Usein saan olla hämärässä ihan itsekseni ja ottaa ilon irti yksinolemisesta. Hektisen arjen keskellä on hyvä joskus vaan olla hiljaa ja omien ajatusten kesken. On onni saada asua lähellä luontoa <3

Nyt on kuitenkin jo huomattavissa iso muutos kevään suuntaan. Linnut laulavat jo aikaisin ennen auringonnousua. Alkaa olla valoisaa jo kahdeksan pintaan ja muitakin ihmisiä näkyy aamulla aikaisin luontopoluilla, kun ei tarvitse enää pimeydessä liikkua. Odotan henkilökohtaisesti eniten niitä ensimmäisiä sinivuokkoja, jotka puskevat pintaan talven jälkeen. Silloin tietää kevään vihdoin saapuneen:)


Auringonnousu ja yksi ihanista hiljaisista hetkistä.

Meille Stellaankin on vihdoinkin alkanut saapumaan odotettuja kevään ihania kenkiä:) Vielä on paljon ihanuuksia saapumatta, mutta kannattaa tulla ajoissa katsomaan, koska osasta malleja ei tule kuin vain yksi per koko ja viikoittain tulee jotakin uutta lisää. Haluamme pitää osan mallistoamme sellaisena, ettei joka kadun kulmassa tule vastaan samanlaisia kenkiä vaan saatte pukea ylle jotain uniikimpaa.

Kenkätrendejä

Laitoimme tammikuussa facebookiin kyselyn millaisia asioita haluaisitte lukea sivuiltamme. Vastauksia tuli monenlaisia ja yksi nousi vahvimmaksi eli minkälaisia ovat uudet kenkätrendit. Päätimmekin aloittaa nyt toistaiseksi kevään ajan kokeiltavan "Trenditiistain", jossa esittelemme 2017 kevään kenkätrendejä yhden trendin kerrallaan ja aina tiistaisin.Siispä siitä aiheesta lisää tarkemmin viikottain, mutta nyt päällisin puolin kyseiseen aiheeseen.

Tietyin väliajoin nousee vaateteollisuudessa joku vahva trendi esiin ja yhtä nopeasti ne voivat myös mennä ohi. Ainakin, jos se on kovin huonosti arjessa toimiva tai sitten on vaatetrendejä, jotka ovat tuleet jäädäkseen kuten esimerkiksi farkut. Kengät eivät elä ihan niin nopeasti vaihtuvalla tahdilla, koska varsinkin laadukkaat kengät kestävät pidemmän aikaa. Muotiin vaikuttaa myös moni asia jotka ovat maailmalla pinnalla ja puhuttavia asioita. Vaateteollisuuteen vaikutteita voi nousta elokuvista,taiteesta ja melkeinpä mistä tahansa ja ne kaikki antavat vaikutteensa muotiin ja samalla kenkiin. 

Catwalkilla kenkätrendit nousevat tietenkin hieman liioitellusti esiin, mutta sieltä tehtaiden mallimestarit ja suunnittelijat sopeuttavat niitä normaaliin arkeen sopiviksi ja hulluimmat ideat jäävätkin usein vain esiintymislavalle. Asiaan paremmin perehtyessäni huomasin joidenkin trendien olleen esillä jo muutaman vuoden. Tuntuu, että melkein kaikki on nyt muotia. Yhtä oikeaa tapaa pukeutua ei ole, onneksi Myös se on tullut esille tätä työtä tehdessä, että moni ihana trendi on vain jätettävä täällä pohjolassa ihan käytännön syistä vähemmälle jo meidän sääolosuhteiden takia. Kukapa nyt haluaisi talvella kävellä loskassa ihanissa vaaleanpunaisissa mokkasaappaissa, joissa on reikiä tai kävellä voi, mutta haluan myydä kenkiä, joissa on jalkojen hyvä myös olla ja jotka kestävät nämä kelit. :) Suomalaiset muutenkin haluavat kevään tullen kevyempiä kenkiä talven jälkeen ja vaikka olisikin trendikästä joinain vuosina kulkea kesähelteillä pitkissä polven yli saappaissa niin harva sitä kuitenkaan meillä haluaa tehdä. 

Nyt tänä keväänä kengissä näkyy vahvasti pastellisävyt vaaleanpunainen ja minttu, kulta ja hopea sekä metallinhohdot sekä liskopinta. Paksut pohjat ja kiilakorot näkyvät mallistoissa vielä ainakin tämän kesän. Valkoiset tossut ja tennarit pysyvät edelleen vahvasti mukana muodissa. Vastapainona näille saa olla kirkkaita värejä keltaista, sähkönsinistä, punaista ja vihreää. Krista kertookin pitkin kevättä näistä vielä lähemmin facebookissa ja laittaa kuvia vastaavista meidän mallistoista löytyvistä kengistä aina silloin tiistaisin, joten pitäkää silmät auki ja liikkeessä käymällä saa kattavan kuvan muustakin valikoimasta:)

Thinkiltä ja Softwavesilta ihania värejä kevääseen <3 Siniset Softwavesit 159€, punaiset Think!-kävelykengät  179€ ja keltaiset Think!-kengät 169€.

Te asiakkaat saatte alkaa fiilistelemään kevään tunnelmaa ja me kauppiaat pääsemme suunnittelemaan jo ensi talven ostoksia ja siirrämme ajatukset nyt syksyn ja talven 2017 trendeihin. Eli ensi viikolla alan taas juoksemaan messuilla ja aloitan nyt Saksasta. Nyt jätän matkustelun rankkuuden vuoksi kahdet messut väliin ja keskityn näihin kaksiin meidän liikkeelle tärkeisiin sisäänostokohteisiin ja lisäksi juoksen Helsingissä show roomeissa. Yritän luoda mallistostamme hieman ytimekkäämmän näiden kolmessa vuodessa saatujen kokemusten avulla. Teidän asiakkaidenne tarpeista ja toiveista on muodostunut jo suhteellisen kattava kuva ja koitamme kehittää Stellaa sen mukaan. Esimerkiksi olemme huomanneet toiveenne avokkaiden suhteen ja niitä otimme lisää kevään valikoimiimme ja aloitamme yhteistyön Peter Kaiserin kanssa. Yleensä sanotaankin, että kolmen ensimmäisen vuoden jälkeen kenkäkauppa alkaa vasta olla parhaimmillaan. Ja meillä se kolme vuotta tulee maaliskuussa täyteen:) Joten odotan lisää ihania yhteisiä vuosia kanssanne<3

Thinkiltä kesäksi pirteää punaista. Tämä ollut yksi suosituimmista malleistamme:) Hinta 169€

Hyvää palvelua

Tällä viikolla olemme joutuneet kamppailemaan asiakkaan reklamaation kanssa. Tai emme varsinaisesti kamppailleet reklamaatiosta vaan siitä, että lähetimme asiakkaan kengät tehtaalle korjattaviksi hajonneen vetoketjun takia. Asiakas soitteli kenkien perään, koska ne mahdollisesti olisivat valmiit, kun aikaakin oli jo sen verran kulunut. Tässä arjen keskellä ei aina itse huomaa ajan kulua ja onkin hyvä, että itse pidätte huolta, jos meistä ei vastaavissa tilanteissa kuulu mitään. Joskus on käynyt niinkin,että asiakkaan puhelinnumero onkin epähuomiossa jäänyt ottamatta tai tullut kirjoitusvirhe ja vastaamassa onkin täysin asiasta tietämätön henkilö eikä se oikea henkilö jota olemme yrittäneet tavoitella.

No minäpä soittelin tehtaalle, että mitäs asiakkaan kengille nyt sitten kuuluu ja missä vaiheessa työ on. Ja hämmästys oli suuri, kun he eivät kenkiä olleet edes saaneet ja melkein kolme viikkoa oli kulut aikaa. Asiaa selviteltiin tehtaan päässä ja täällä Turun päässä. Kengät olivat hävinneet kuin tuhka tuuleen ja niitä ei yksinkertaisesti löytynyt mistään. Olivat hukkuneet postissa mystisesti. Se oli sellainen tunne, että voisin vajota häpeästä maan alle soittaessani asiakkaalle asiasta vaikka tiesin, ettei syy ollut minun. Emme voineet muuta kuin vain odottaa ja tehdä parhaamme.Tällaisten asioiden selvittäminen vie monen ihmisen työaikaa, ja paljon aikaa. Tehtaantyöntekijän aikaa, minun aikaani, kahden postivirkailijan aikaa sekä postilajittelupuolen henkilökunnan aikaa ja vielä tuloksettomana, kenkiä siis ei löytynyt edelleenkään. Päätin, että koitan saada asiakkaalle kengät jostain toisen liikkeen tai tehtaan kautta. Koko 39 ja tietyt talvikengät helmikuussa ei antanut kovin hyvää ennustetta ja epätoivoni vain syveni. Sain kuitenkin jonkun ajan päästä puhelin soiton takaisin Janitan tehtaalta ja he tekisivät asiakkaalle uudet kengät. Siis mitä palvelua tehtaan puolelta! En ollut uskoa korviani ja unohdin varmasti kiittääkin heitä tästä upeasta eleestä.

On ilo edustaa tällaista suomalaista tehdasta, joka huolehtii asiakkaistaan ja meistä kauppiaista <3 Kiitos Janita. Kiitän vielä lisäksi Turun keskustan postista saamani hyvää palvelua. He tekivät asian selvittämiseksi töitä vaikkei vika ollutkaan heidän päässään. Arvostan sitä työtä jolla tässä tehtiin asiakkaan palvelemiseksi kaikki, mitä vaan voidaan tehdä. Saamme asiakkaallemme kengät takaisin ja jopa vielä uudet:)

Kiitos siitä!