Messukuulumiset

12.02.2017

Terveiset Saksasta:)

Kerrankin matkani meni ilman kommelluksia ja sairasteluja. Voin antaa itselleni kolminkertaisen Hurraa- huudon! Tämä oli harvinaista herkkua, jos ei jopa ihan ennenkuulumatonta;) En missannut yhtään lentoa, yhtään ainoaa lentoa ei peruttu, en ollut väärässä paikassa väärään aikaan vaan kaikki meni täydellisesti. Viime reissulla juuri olin menossa koneeseen vääränä päivä ja valitettavasti juuri päivää liian myöhään. Edellisellä kerralla jäin koneen peruutettua lentonsa Tukholmaan. Sitä edellisellä kerralla olin varannut lennot kotiin vääräksi kuukaudeksi. Aina olen kuitenkin takaisin päässyt vaikkakin hieman kallimmalla systeemillä kuin alunperin olin laskenut. Ehkäpä kokemus on tehnyt tehtävänsä ja olin hieman huolellisempi tällä kertaa. Tarkistin lennot varmaasti sata kertaa ennen lähtöjä:D Pienen vatsanpohjan tuntuman sain kyllä ihan lopussa, kun tulin autolle ja näin sisävalon jääneen päälle. Pikkuisen kylmäsi, että lähtisiköhän auto käyntiin kovien pakkasten ollessa päällä. Huh, tälläkään kertaa ei vanha luottoautoni pettänyt vaan pääsin turvallisesti ajelemaan yöllä kotiin.

Kohti Saksaa 

Ruoka ja seurakin oli erinomaisen hyvää niin kuin aina ja on mukava tavata muita kauppiaita ja agentteja ja vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia kaupankäynnistä ja jaksamisesta. Vertaistuki on aina parasta <3 Tulevasta nautinnosta pääsin kokemaan pienen siivun siellä ilman ollessa jo +5-7 astetta. Olikin shokki astua koneesta ulos kovaan pakkaseen. No ensi viikolla samaa herkkua on luvassa tuulien myötä kuulemma tänne meillekin. Kiitos Föhn- tuulten olemassa olosta:)

Jotenkin oli erityisen kiva olla nyt messuilla haistelemassa uusia tuulahduksia syksyyn ja talveen 2017-2018. En ole koskaan oikein ollut mikään trendien seuraaja vaan enemmän makuni suuntautuu klassisiin ja ajattomiin hankintoihin niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Nyt kuitenkin katselin messuilla kaikkea aikalailla eri silmin johtuen pyynnöistänne kuulla enemmän kenkätrendeistä ja siitä mikä on pinnalla.. Se ei tarkoita sitä, että tekisin hankintoja täysin pintatrendien mukaan, mutta oli hauskaa katsella jalkineita ihan uudella tavalla. Tottakai meillä Stellan mallistossa on aina jotain uutta tuulta mukana, mutta sillä tavalla mukavasti. Ei liikaa kaikkea yhdessä kengässä;)

Samettia, niittejä, turkiksia, brodeerauksia..

Sametti tekee voimakkaan paluun markkinoille. Oli viininpunaista, vaaleanpunaista, vihreää ja sinistä samettia koristeltuina vaikka millä. Oli niittiä, kiviä, turkiksia ja metallia. Olipa siellä kengät, jotka olivat ihan kuin lapsuuteni mummolan sohvanpäällisistä tehdyt, sinapin väristä samettia.Uskoisin niiden siinä eteisessä tuovan minulle lapsuuteni muistot mummolasta mieleen. Eipä siinä mitään mukavia muistojahan ne olivat, kahvin ja pullantuoksuisia aamuja. Mummollani oli vaatehuoneessa tallessa paremmat juhlakengät, joita me lapsenlapset jostain kumman syystä kutsuimme "luumukengiksi" :D Meitä 80-luvun nuoria tietenkin nauratti pyöreät kärjet ja tolppakorot, kun silloin olivat muodissa terävät kärjet ja piikkikorot. Muistan itsekin, kun salaa sieltä kaapista ne kengät kaivoin ja linttasin niillä ympäri huoneistoa ja mummo ei tykännyt yhtään;) Kauhulla nyt  joskus mietin millaisista lapsen suusta totuuksista me aikuiset saamme joskus aina kärsiä. Ei välttämättä ihan aina kovin mieltä ylentävää;) Itse en ehkäpä tuntisi oloani kovin juhlavaksi lasten nauramissa juhlakengissäni, joita luumukengiksi kutsuttaisiin:D 

Sinistä samettia,koristeellisiä kiviä ja kuminauhaa

Vaikka silmiä hivelevän kauniita nämä ihanat samettikengät ovatkin ne eivät välttämättä palvele meidän ilmastossa kaikkein parhaiten. Siinä voisi päivä mennä pilalle, kun ihanissa vaaleanpunaisissa samettikengissä lähtisi aamulla kuivalla kelillä töihin ja iltapäivällä olisi jo loskaa ja suolaa tiet täynnä. Varmasti kaksi kertaa tulisi mietittyä, että tilaisinko taksin ovelle vai miten tämän homman hoitaisin:) Euroopassa nämä kengät ovat omiaan ja kauniita kuin korut <3

Vaaleanpunaiset sametti herkut <3

Myös niittejä, ketjuja ja solkia oli jos jonkinlaista. Turkikset näkyivät vahvasti sekä aivan ihanat brodeeraukset ja printit. Kulta tekee edelleen nousuaan vahvasti hopean rinnalle.Väreistä viininpunainen, harmaan sävyt, ruskea ja musta ovat nyt voimakkaasti pinnalla. Suomalaisten suosimaa kirkkaanpunaista ei nyt näkynyt, mutta eiköhän me saada sekin vielä takaisin jossain kohtaa:) 

Löysin Peter Kaiserilta aivan mielettömän ihanan kuosin ja toivonkin saavani sitä avokkaisiin. Kuosi sopii monen värin kanssa. Itse suosin näiden värikkäiden kenkien kanssa yleensä tummaa yhtenäistä värimaailmaa, jolloin kengät pääsevät oikeuksiinsa ja toimivat samalla katseen kiinnittävänä asusteena.  Salaa toivon vielä saavani näihin sopivan iltalaukun, jonka näin Saksan messuilla <3

Peter Kaiserin ihastuttava kuosi, jota haluan ehdottomasti syksyyn.

Ilahduttavia hetkiä

Olin onnellinen, että sain ostoksia tehtyä maltilla enkä hurahtanut hyllyyn myymättä jääviin hassutuksiin:) Yksi asia, joka hankintoja tehdessä helpotti, on meiltä saatavat kenkäkorut. On paljon helpompaa vaihtaa värimaailmaa ja koruja klassisen tyylisiin kenkiin kuin ostaa vain yhteen asuun sopivat kengät. Niitäkin tottakai täytyy kaapissa ainakin yhdet olla, mutta yleisimmin tarkoituksenani on hankkia monipuolisesti käytettäviä jalkineita.

Ilahduin myös kovasti siitä, että tuttuni hurahti tällä matkalla Ganterin kenkiin. Ne ovat olleet meille saadun palautteen perusteella monen jalan pelastus hyvine muotoiltune sisäpohjineen ja erilaisine lestineen. Tätäkin merkkiä on ilo myydä asiakkaille, kun tietää tarjoavansa varmasti hyvää ja laadukasta tuotetta. Ganterin nuorekaammaksi muuttunutta mallistoa odotan innolla saatavaksi myyntiin sitten syksyllä. Minulla on monet heidän kengänsä ja tämäkin reissu tehtiin Ganterin nilkkureilla <3

Esimakua Ganterin tulevasta syksyn mallistosta, jota saa myös leveällä lestillä.

Yksi asia messuilla aittoi hymyilyttämään ja miettimään pientä Suomeamme ja eroavaisuutta eurooppalaisesta kulttuurista. Kaduilla näkee paljon tupakkamainoksia ja polttavia ihmisiä. Messujen esillepanoissa oli käytetty alkoholipitoisten juomien pulloja eli siis suomeksi viina- ja olutpulloja, joiden päälle oli aseteltu kenkiä. Se ei meillä olisi suotavaa mainontaa josko edes sallittua? Miettikääpä olisko meidän kulttuurissa kovin myyvää pitää kenkäkaupan ikkunassa kasaa viina- tai olutpulloja ja jokunen tupakkamainos ja siinä kaiken päällä olisi kahdet kengät :D Minä ainakin miettisin onko tässä myynnissä kengät vai ne pullot;) Ehkäpä jätämme tällaisen näyteikkunan rakentamatta vaikka se esillepano kieltämättä upealta näyttikin.

Löydä kuvasta kengät;)

Ystävänpäivä 14.2 

Ensi viikolla on  ystävänpäivä 14.2. Teimme pienen hemmottelevan tarjoukseen kyseiseen päivään eli seuratkaapa facebookia kyseisenä päivänä ja uutiskirjeen tilaajat ovatkin jo tarjouksen etukäteen saaneet.  Halusimme laittaa hiukan hyvää vaaleanpunaista henkeä liikkeelle <3 Muistakaa hemmotella kyseisenä päivänä myös luottoystäväänne, itseänne.

Uutiskirjeen tilaajana saat tietoa etukäteen kampanjoista sekä kanta-asiakas tarjouksista, jotka ovat suunnattu vain uutiskirjeen tilaajille. Uutiskirje ilmestyy kaksi kertaa kuussa emmekä rasita sinua jatkuvalla postitulvalla:)

Kirjeen voit käydä tilaamassa nettisivuiltamme www.jalkineliike.fi/ota-yhteytta tai vaihtoehtoisestu facebookista olevasta linkistä . Saat sen tilattua myös suoraan Stellasta niin Krista lisää sinut suoraan postituslistallemme. 

Mukavaa Föhn-tuulien lämmittämää ensi viikkoa:)

Tiia