Yrittäjä lomalla vai miten se meni?

22.01.2017

Loman fiilistelyä ja pakkaamista

Tietäähän sen, kun yrittäjän pitäisi pitää pieni hengähdystauko arjesta kuinka siinä käy. Tai ainakin minun käy;)

Kotona suunnittelin matkavaatetukseni huolellisesti. Päätin ottaa Mephiston ihanan keväiset Lady- kengät mukaan sillä olimmehan menossa Keski- Eurooppaan. Siellähän on kevät aina hieman edellä ja Turussa paistoi aurinko ja oli tulossa lämmin päivä. Vastaavan mallin nilkkureilla oli jo tehty yksi Lontoon matka ja siellä vasta käveltiinkin eli hyviä kokemuksia kyseisistä jalkineista minulla oli kylliksi. Olin aamulla jopa ylpeä siitä kuinka hyväksi pakkaajaksi olen oppinut messureissuja tehdessäni:) Tavaraa reissu reissulta vähemmän.

Mephiston Lady pinkki 219€, 50- vuotis juhlaväri Original- mallistosta

Minulle tyypilliset matkalla sattuvat kommellukset ja vastoinkäymiset alkoivat jo kentältä, kun laukkumme ylitti mitan YHDELLÄ senttimetrillä. Siinä sitten mietimme maksammeko matkalaukusta lisämaksua enemmän kuin yhden suunnan lentomatkasta  tai koko matkalaukusta yleensä :D ja päätimme jättää toisen laukuistamme kentälle, josta isäni sen ystävällisesti haki pois. Siinä infopisteen miehen ihmetellessä touhujamme ladoin tavarani ystäväni matkalaukkuun. Onneksi näitä reissuja tehtyäni jo tarpeeksi osaan pakata tavaraa sen verran vähän, että saimme laukkujen sisällöt yhdistettyä ja niinpä matka sai alkunsa pienen huumorilla kevennetyn mielipahan jälkeen ja päätimme juhlistaa loman alkua lasillisilla kuohuviiniä.

Tohinaa perillä

Olin jotenkin olettanut, että tilattuamme henkilökohtaisen kyydin hotellille, meitä olisi vastassa joku komea mies "Vaaksjoki"- kyltillä varustettuna. Ei ollut ei, ei ketään näkynyt. Onneksi puhelin soi aikamme pähkäiltyämme mihin menisimme ja mitä tekisimme. Kuskimme soitti ja saimme matkamme hotellille alkuun. Pienimuotoinen paniikki iski, kun puhelimeni soidessa ruudussa luki "Puola". Mitä sinnekin sanoisin? Onneksi osaan sujuvasti delegoida muille hommat, jotka eivät minulta suju ja matkakumppani sai selville missä meitä odotettiin. Sähköpostilla oli tullut kyllä ohjeet, mutta kun sieltä tuli sitä postia kokoa ajan jatkuvalla syötöllä niin en jaksanut ihan kaikkea lukea ihan niin tarkkaan. Olisi kyllä kannattanut:)

Hotelli oli hieno ja varusteltu upeilla valokuvilla Gdanskin kaupungista. Joki oli vieressä ja päätimme hetken levättyämme lähteä syömään ja hiukan kiertelemään kaupunkia vaikka pimeä yllättikin nopeasti. Mitään en viitsinyt ostaa enkä kuvata, koska olihan tässä vielä koko seuraava päivä aikaa. Ei ollut Puolassa keväästä tietoakaan sillä talvi oli yllättänyt Keski- Euroopan Espanjaa myöden. Suomi oli lämpimin maa. Onneksi olin ottanut ihan varmuudeksi toisetkin kengät mukaan:) Suolaa ja loskaa oli joka paikka täynnä ja se pilasi kengät eli hienot Mephistoni saivat vaan nyt maata huoneen kaapissa, ehkä joskus ensi kerralla niilläkin voisi olla käyttöä. 

Löysimme jokirannasta ihanan pienen ravintolan ja söin herkullista kermaista lohipastaa. Olin kuullut, että ruoka olisi täällä hyvää ja olihan se. Pasta jäi kuitenkin sitten viimeiseksi ateriaksi sillä reissulla;) Sain jonkinlaisen vatsapöpön ja siinähän se loppuloma menikin niitä hotellin seiniä katsoessa. Onneksi oli niitä hienoja valokuvia siellä seinillä:D Seuraavan iltana uskalsin jo lähteä seuraksi istumaan lähelle ihanaan ravintolaan Piwna47:ään. Ilmapiiri ja palvelu olivat loistavia ja ruokakin kuulemma hyvää. Minä tutustuin ravintolassa lähinnä WC:n sisustukseen. Onneksi senkin sisustamisessa oli nähty vaivaa niinkuin koko ravintolan ja tila oli kaunis ja viihtyisä. Jäi minullekin joku kiva muisto siitä paikasta:D Eli oli pienimuotoinen virhe poistua ihanasta hotellihuoneesta, mutta tulipahan kokeiltua. Onneksi seuravaana aamuna pääsi kotiin.

Jos käytte Gdanskissa niin suosittelen lämpimästi Hotelli Hanzaa <3  Voin suositella Gdanskiakin siltä osin mitä ehdin itse sitä yhden illan pimeydessä näkemään.


Hotelli Hanzan tunnelmaa 

Kotiin pääsimme lentämään lauantaina ja onneksi jaksoin jo nauttia täällä ihanasta auringosta ja kevään tunnusta, jotta jaksaa taas seuraavaan viikkoon. Olo ei vieläkään ole paras mahdollinen, mutta ainakin se aloitti joka vuotisen kevätlaihdutukseni hiukan suuremmilla tuloksilla kuin aikaisempina vuosina ja tulin Suomeen -3kg kevyempänä:) Tästä on taas kerran hyvä jatkaa, ehkä...

Kenkien puhdistus ja hoito

Myönnän olevani hieman laiska hoitamaan kenkiä vaikka aina muita neuvonkin. Kestäisi ne hyvät jalkineet pidempään hyvin hoidettuina. Minulla on tietty kotikenttäetu, että saan elää uusien kenkien keskellä. Kotona pääsinkin matkan jäljiltä puhdistamaan Ganterin nilkkureitani, luottokenkiäni. Suola oli tehnyt ikävät raidat nahkaan, koska en ollut niihin laittanut kosteusuojasuihketta enkä mitään muutakaan suojaa. Pesin kengät Pedagin nahkasaippualla ja vedellä. Annoin kuivua nahan lämpimässä, ei patterin päällä. Pedagin Crystal gel- puhdistus aineella saa myös puhdistettua kengät helposti, mutta minulla ei ollut sitä kotona juuri tällä hetkellä. Nahan kuivuttua laitoin Pedagin mustaa kenkäplankkia päälle niin taas kehtaa kuljeskella töissäkin näillä kengillä. Lisään vielä suojasuihkeen kenkien kuivuttua kunnolla.


Ganterin Frida nilkkurit 209€, Pedagin hoitotuotteet 8-15€

Kuulen usein kysymyksen "Millä tätä ainetta levitetään?" Ihan vanhoilla parittomaksi jääneillä sukilla yleensä sen teen, mutta nyt niitä ei muuton jäljiltä ollut vaan käytin kertakäyttöistä kuitusiivousliinaa ja hyvin hoitui homma silläkin.Tarkoitukseen on saatavana sopivia sieniä ja kiillottamiseen tarkoitettuja liinoja, mutta koen sen sujuvan näinkin. Ehkei kiito ole aivan sitä luokkaa, mitä oikeilla liinoilla saisi aikaiseksi

Eli suosittelen lämpimästi hoitamaan kengät myös ennakkoon, ettei tarvitse kulkea tämän näköisissä kengissä. Uudet nahkakengät kannattaa suojata kosteudensuojalla joko suihkeella tai nesteellä. Se kannattaa tehdä ainakin kahdesti tai jopa kolmesti ennen kenkien käyttöön ottoa ja lisäillä tarpeen mukaan keleistä ja käytöstä riippuen. Otathan merkistä riippuen selville suositteleeko valmistaja suojasuihkeita tai luonnollisempaa vaihtoehtoa kuten nahkarasvaa. Jos kenkien suojaus on jäänyt tekemättä niin nopealla ja hyvällä jälkihoidolla saa vielä pelastettua paljon. Ja jos sekään ei auta niin suutarit tekevät ihmeitä.

Laadukkaita kenkiä kannattaa hoitaa. Se tietää pidempää käyttöikää kengille:)